Drachtster ondernemers gaan nieuw avontuur aan

Gepubliceerd: 4 jaar geleden (2018-09-26)

Bauke Ferwerda en Jarno van der Woude, beide woonachtig in Drachten, zijn nuchtere Noorderlingen. Bauke een rasechte “Frysk”, Jarno een “Grunniger”. Toch hebben ze elkaar de kop gek gemaakt en zijn ze samen een avontuur aangegaan. Dat avontuur begint afgelopen zomer, wanneer Jarno aan het eind van een mooie zomerdag nog even een bak koffie gaat halen bij Bauke in het voormalige pand van de Nederlandse Bank in Drachten. Bauke heeft al enkele jaren een beveiligingsbedrijf, Jarno een organisatieadviespraktijk.

“Bauke vertelde dat hij net weer een nieuw contract in de wacht had gesleept van een grote GGZ-instelling. Ik was benieuwd wat Bauke had verkocht en begon door te vragen”. Ferwerda Beveiliging werkt al langer voor verschillende zorginstellingen en gooit hoge ogen waar het gaat om hun menselijke benadering en kennis van de sector. Jarno werkt als organisatieadviseur eveneens in de zorg en ziet bijna dagelijks de problemen in de uitvoering. Met name in de nacht zijn er diverse situaties waar beveiligingsmedewerkers meer zouden kunnen betekenen voor de zorg, zoals het bieden van hulp bij het tillen van een persoon die uit bed is gevallen. “Jarno’s kijk op de arbeidsmarkt en de ontwikkelingen in de zorgsector hebben ertoe geleid dat we onze dienst, beveiliging voor zorginstellingen, anders zijn gaan benaderen. De zorgmarkt groeit de komende jaren nog fors, terwijl er eveneens een enorm tekort ontstaat aan zorgprofessionals. Hier springen we dus op in”, aldus Bauke.

Door vakmensen met een beveiligingsdiploma specifiek te trainen om lichte patiëntgebonden handelingen te verrichten, is het niet langer noodzakelijk om in de nacht met twee verpleegkundigen te werken omwille van de veiligheid voor patiënten en medewerkers. Bauke: “Een Zorgbeveiliger vormt niet alleen een veiligheidsbuffer tussen bijvoorbeeld een insluiper en de verpleegkundige of patiënt, maar is gegarandeerd handelingsbekwaam in lastige situaties zoals wanneer er geëvacueerd moet worden”“Daarnaast is een Zorgbeveiliger een economisch aantrekkelijk alternatief voor instellingen. De loonkosten zijn uiteindelijk lager dan die van verpleegkundigen. Het inzetten van een Zorgbeveiliger kan in sommige gevallen net het verschil maken in de exploitatie van een instelling”, voegt Jarno eraan toe.

Meer informatie vindt u op onze website. Bakje doen met Bauke, Jarno of Martin (operationeel manager)? Bezoek het contactformulier of bel ons op 085 - 130 25 75

HOOFDKANTOOR

  • Lavendelheide 21
  • 9202 PD Drachten

CONTACT GEGEVENS

  • 085 130 25 75
  • info@zorgbeveiligingnederland.nl
  • Of whatsapp ons!
Vragen? Bakje doen? App gerust! Zorgbeveiliging Nederland img 1